univ_bc_dragobete.jpgAsociația Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, a organizat pe 24 februarie „Autobuzul dragostei”. Acest eveniment a fost realizat în parteneriat cu S.C Transport public S.A. Autobuzul cu destinația „Iubire”a circulat pe traseul 22 și s-a oprit în fiecare stație pentru a îmbarca îndrăgostiții de toate vârstele, care au fos doritori să își unească destinele pentru o zi. Cei care s-au căsătorit pentru o zi au primit certificate de căsătorie valabile pentru această zi specială.

„Evenimentul ajuns la cea a XI-a ediție și reprezintă deja o tradiție pentru studenții Universității. Anul acesta studenții au venit cu idei noi, pe lângă cei care s-au căsătorit pentru o zi am avut și nași, dar și socri mari și mici, roluri jucate de membrii Ligii Studenților”, a declarat Mihai-Viorel Munteanu, președintele Ligii Studențești.

Pe 25 februarie a avut loc Workshop-ul „Iubirea între vis și realitate”, aflat la a III-a ediție, organizat de către Departamentul de Consiliere Profesională din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.În cadrul evenimentului au participat aproximativ 100 studenți, dincareun procent semnificativ din rândul studenților de la Facultatea de Științe, programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, 32 voluntari ai departamentului și un număr de 4 cadre didactice.

Dezbaterea a fost moderată de către 6 studenți voluntari: Radu-Marian Botez (Facultatea de Științe Economice, Contabilitate și informatică de gestiune, anul III), Ioana Crețu (Facultatea de Litere, Comunicare și relații publice, anul II), Alexandru Pococi (Facultatea de Litere,Comunicare și relații publice, anul III), Ciprian Cucu (Facultatea de Științe Economice, Marketing, anul II), Simona Sofrone (Facultatea de Litere, Comunicare și relații publice,anul II), Liviu Sociu (Facultatea de Științe, Informatică, anul III) și Irina-Alexandra Ignat (Facultatea de Litere, Engleză -Română, anul III).

Evenimentul a fost deschis de către studentulAlexandru Pococi, care a exprimat în sinteză câteva idei referitoare la semnificația iubirii pentru viață. Într-o atmosferă plăcută și creativă au fost împărtășite experiențe personale, răspunsuri la eterna problematică a iubirii relaționaleși totodată au fost generate noi întrebări referitoare la: iubirea la prima vedere, rolul atracției fizice în ecuația iubirii, stadiile iubirii, iubirea matură vs. iubirea imatură.

Pe parcursul desfășurării workshop-ului au fost oferite momente artistice interpretate degrupul vocal al voluntarilor D.C.P. „GRACERS” (folk), dintre care trei melodii aparținând studentului Sebastian Roman(Facultatea de Științe Economice, Marketing, anul II), liderul acestui grup.