upa cadouri spital.jpgMoş Nicolae a venit marţi cu daruri şi la micuţii pacienţi internaţi la secţia de oncologie a Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi cu jucării şi cărţi donate de profesorii şi studenţii de la Universitatea „Petre Andrei”, dar şi de ieşenii inimoşi care s-au alăturat campaniei „Şi ei îl aşteaptă pe Moş Nicolae”, organizată de instituţia de învăţământ superior.

„Este a patra ediţie a acestui eveniment care încearcă să aducă puţină sensibilitate în viaţa comunităţii, în preajma sărbătorilor de iarnă. Ne dorim ca cei care descoperă bucuria de a dărui să fie din ce în ce mai mulţi şi de aceea, în fiecare an, studenţii noştri sunt implicaţi în astfel de campanii care îşi propun să aducă un zâmbet pe chipul copiilor ce îl aşteapă pe Moşul cu daruri în patul de spital”, a precizat coordonatorul campaniei, conf.univ.dr. Anca Tompea, decanul Facultăţii de Asistenţă Socială şi Sociologie.

Studenţii de la UPA care l-au ajutat marţi pe Moş Nicolae să împartă cadouri au rămas impresionaţi de curajul şi poveştile celor mici. ‘În primul rând m-a impresionat cazul unui bebeluş, pe care l-am găsit părăsit, în spital, de către părinţii lui. Sunt atâţia copii sărmani şi când îi vezi că plâng şi îţi cer jucării, aşa cum făceau cei pe care i-am văzut astăzi la spital, te trec fiorii’, a povestit Cătălina Rusu, studentă în anul I, la Facultatea de Asistenţă Socială şi Sociologie.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Asistenţă Socială şi Sociologie din cadrul UPA, în colaborare cu membrii Asociaţiei Human Brand International, o asociaţie care se ocupă cu creşterea calităţii vieţii şi a unui stil de viaţă sănătos. AGERPRES