Universitatea Politehnica din Bucureşti a obţinut două medalii de aur şi trei medalii de argint în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Olimpiadei de Matematică a Studenţilor din Sud-Estul Europei (SEEMOUS), dedicată studenţilor din anii I şi II, care a avut loc la Iaşi în perioada 27 februarie – 4 martie. Potrivit unui comunicat de presă al UPB, echipa Universităţii Politehnica din Bucureşti a fost coordonată de către prof. dr. Ioana Luca (Leader) şi asist. dr. Alexandru Negrescu (Deputy Leader).

„Problemele au avut un grad ridicat de dificultate, însă studenţii noştri au fost la înălţimea aşteptărilor. Rezultatele acestora, strâns legate de şcolile şi liceele din care provin, reflectă faptul că încă avem în jurul nostru tineri valoroşi, care trebuie motivaţi şi încurajaţi să rămână în ţară” a declarat asist. dr. Alexandru Negrescu, potrivit sursei citate.

Studenţii medaliaţi ai UPB: medalie de aur – Sebastian Cojocariu, Facultatea de Automatică şi Calculatoare; medalie de aur – Cristian Pavel, Facultatea de Automatică şi Calculatoare; medalie de argint – Cosmin Bărăscu, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei; medalie de argint – Alexandru Adrian Bratei, Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor; medalie de argint – Gabriel Alexandru Peşu, Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

La competiţie au participat studenţi din 21 de universităţi din Bulgaria, Grecia, România, Argentina, Cehia, Turkmenistan şi Rusia, ultimele patru fiind ţări invitate. AGERPRES