Studentii si profesorii de la Facultatea de Automatica si Calculatoare a Universitatii Politehnica Bucuresti (UPB) vor intra la cursuri si laboratoare, peste o luna si jumatate, cu ajutorul cardurilor, a declarat rectorul universitatii, Ecaterina Andronescu.
Potrivit rectorului, intrarea pe baza de card la Facultatea de Automatica face parte dintr-un program pilot desfasurat de UPB. „La inceput vom desfasura programul pilot numai la Facultatea de Automatica, iar apoi vom extinde programul in toata universitatea. Cred ca este gata caietul de sarcini si licitatia se va face curand, pentru ca pe baza de carduri de acces sa se intre in toate locatiile UPB”, a spus Andronescu.

Rectorul UPB a explicat ca accesul se va face in functie de programul fiecarui student si cadru didactic si de cursurile si laboratoarele programate in fiecare zi. „Vrem sa crestem securitatea in partea academica a spatiului. In camine deja accesul se face pe baza de card”, a precizat rectorul. Odata cu introducerea accesului pe baza de card, studentii vor putea intra numai la laboratoarele si cursurile la care sunt inscrisi.

Tot cu ajutorul cardului se va face si prezenta la cursuri si laboratoare.