uvvg_italia.jpgConsiliul Consulativ al Studenţilor Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Medicinişti Arădeni, Rotaract Reggio di Calabria – cu care s-a realizat înfrăţirea cu Rotaract Arad Cetate, cu ajutorul Clubului Rotary Arad Cetate, au organizat pe 29 martie evenimentul „Knowing us…Italy”, o cină interculturală, cu scop caritabil, sub patronajul Consulatului General al Italiei din Timişoara.

La eveniment au participat Excelenţa sa Consolul General al Italiei la Timişoara, Stefano Mistretta, vice consulul din Arad, Roberto Sperandio, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, Preşedintele Rotary Arad Cetate, Prof. Dr. Coralia Cotoraci, Preşedintele Rotary Arad, Dr. Alexandru Pop, Preşedintele Rotaract Arad Cetate, Dr. Cristian Furau, Preşedintele Rotaract Arad, George Istrate, Preşedintele Rotaract Reggio Calabria (Italia), Domenico Giuffrč şi Presedintele al Consiliului Consultativ al Studentilor, Paul Bărbulescu.

Pe parcursul evenimentului s-a prezentat un videoclip realizat de către studenţii italieni din cadrul UVVG-ului, cu cele mai frumoase şi reprezenative imagini din Italia. Atmosfera, pornind de la muzică şi încheind cu produsele culinare oferite invitatilor, a fost sută la sută italiană.

Studentul Antonino Nicolo, Manager de Proiect “Knowing Us … Italy”, a declarat: „Evenimentul a fost gândit şi realizat cu obiectivul de a integra studenţii străini, din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în comunitatea locală şi de a valorifica cultura, istoria şi tradiţia tutoror nationalităţilor prezente în cadrul Univeristatii şi de a apropia aceste ţări de România. Toate fondurile adunate, pe baza suvenirilor date invitatilor, au fost donate Palatului Copiilor din Arad. La cină au participat peste 150 de persoane, un număr semnificativ pentru un asemenea eveniment, persoane care la final au dat un feedback pozitiv. Ca şi manager de proiect doresc să mulţumesc tuturor partenerilor, sponsorilor – Trattoria Pizzeria Da` Aurelio şi Privilege University Club, echipei organizatoare formată din membrii Rotaract Arad Cetate şi din membrii Consiliului Consultativ al Studenţilor din cadrul UVVG Arad. Mă bucur că am atins scopul acestui prim eveniment şi aşteptăm cu nerăbdare organizarea urmatoarelor evenimente”.