andronescu_ecaterina.jpgMinistrul educatiei, cercetarii si inovarii, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, la Brasov ca studentii trebuie sa aiba reprezentare in senatul universitatilor de cel putin 25%.

„Va marturisesc sincer ca a scapat acest punct din lege si nu stiu cum, pentru ca in prima varianta a existat si acest punct, anume ca studentii trebuie sa aiba reprezentare in aceste structuri. Am discutat cu premierul si cred ca o vom rezolva printr-o hotarare de Guvern. Sincer va marturisesc ca am incercat sa-mi dau seama cum de s-a reusit scaparea acestui punct important din Legea Invatamantului”, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Ecaterina Andronescu.

Ea a adaugat ca in prima varianta de lege acest punct a existat si a fost chiar ”insistenta” ministrului ca acest punct sa ramana in actul normativ. Studentii din mai multe centre universitare, intre care si Brasovul, au anuntat zilele trecute ca vor declansa greva generala daca legea nu va fi modificata si nu vor avea reprezentanti in senatul universitatilor.

Intrebata cum comenteaza anunturile facute de liderii sindicali din Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), ca vor declansa greva generala nemultumiti de Legea salarizarii, ministrul Invatamantului a precizat ca ”nu e bine sa fim chiar asa catastrofici”. Ea afirma ca va exista posibilitatea de a comunica, de a dialoga si de a incerca sa rezolve problemele din invatamant care nemultumesc cadrele didactice. „Din punct de vedere al sistemului de invatamant, personal stiu ca sunt nemultumiri din cauza pozitiei in grila de salarizare. Deocamdata legea nu se aplica. Stiu ca in continutul legii exista un articol care stabileste ca pe durata a sase luni de zile se constituie o comisie cu partenerii sociali care poate sa amelioreze problemele care exista”, a mai precizat Ecaterina Andronescu.

In legatura cu organizarea concursurilor pentru posturile de directori in invatamantul preuniversitar, ministrul a declarat ca metodologia pentru organizarea acestor concursuri va fi gata probabil chiar joi seara si se va regasi pe site-ul ministerului. ”Dupa aparitia metodologiei va urma declansarea concursurilor pentru directori”, a mai spus ministrul Andronescu.