profesori-cancelarie.jpgAproape jumătate dintre candidaţii la un post de titularizare din Caraş-Severin au renunţat să mai predea lucrările după ce au văzut subiectele.

”Am avut înscrişi 190 de candidaţi, din care 49 au absentat. De asemenea, 40 de candidaţi care au sperat că vor obţine o catedră, după ce au văzut subiectele, au renunţat să îşi mai predea lucrarea, văzând că nu fac faţă acestor subiecte’, a declarat prof. Cristiana Schmaler, preşedintă la Comisia Nr. 1 din Reşiţa.

‘Subiectele mi s-au părut foarte grele la română, deci nu cred că iau examenul’, a afirmat una dintre concurente. ‘Subiectele mi s-au părut accesibile, însă, notarea mi se pare nepotrivită. De aceea am ieşit din examen’, a apus o altă candidată. Profesorii care vor să obţină o catedră au susţinut miercuri examenul de titularizare, organizat în patru centre din Reşiţa.

În judeţul Caraş-Severin, examenul s-a organizat în patru centre din Reşiţa, la Liceul Traian Lalescu şi la Şcolile numerele 6,7 şi 8. Anul acesta, 640 de profesori şi-au depus dosare pentru a se titulariza. Profesorii se bat pentru unul dintre cele 50 de posturi disponibile. Cele mai multe posturi titularizabile sunt la limbile străine, 13, educatoare în limba română, 9 posturi, şi profesor de muzică, 6 posturi.

Noutatea din acest an este că, la fel ca la examenul de Bacalaureat, candidaţii la un post în învăţământul preuniversitar au fost monitorizaţi cu ajutorul camerelor video instalate în clase. Cei care nu reuşesc să treacă acest examen pot susţine examenul pentru suplinitori, care va avea loc în data de 4 august. AGERPRES