unibuc.jpgEchipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat două distincții la Concursul de Procese Simulate în domeniul Arbitrajului Comercial Internațional „Willem Vis”, desfășurat la Viena în perioada 23-28 martie 2013. Prin performanța obținută, echipa Facultății de Drept a Universității din București este prima echipă din România care reușește să pătrundă în palmaresul concursului.

Membrii echipei care a reușit să obțină această peformanță excepțională sunt: Andreea Bîră, Daria Budurcă (pledant), Alina Ciocoiu (pledant), Călin Dragoman (pledant), Sabina Fugaru, Crina Gealatu, Cristian Marin şi Radu Văleanu (pledant). Echipa a fost antrenată de un colectiv alcătuit din conf. univ. dr. Răzvan Dincă, av. drd. Raluca Papadima, av. Ruxandra Ionescu și av. Vladimir Diaconiță.

La faza scrisă a concursului, studenții români au obținut mențiune la categoria „Pieter Sanders”, dedicată memoriilor depuse pe seama reclamantului, și mențiune la categoria „Werner Melis”, dedicată memoriilor depuse pe seama pârâtului. Locul 1 la categoria „Pieter Sanders” a fost câștigat de Universitatea Belgrad și Universitatea Munich, la egalitate de puncte, iar la categoria „Werner Melis” de Universitatea Națională Singapore. Pe lângă echipa Facultății de Drept a Universității din București, numai alte 7 echipe din 290 (3%) au obținut distincții la ambele probe scrise, și anume: Universitatea Națională Singapore, Universitatea Munchen, Universitatea Columbia, Universitatea Paris I Panthéon-Sorbonne, Universitatea Passau, Universitatea Sao Paulo Largo San Francisco și Universitatea Victoria din Wellington.

La faza orală, echipa Facultății de Drept a Universității din București s-a întâlnit cu Universitatea Montreal (Canada), Universitatea Loyola din New Orleans (SUA), Universitatea Queensland (Australia) și Universitatea Freiburg (Germania). Universitatea Municipală Hong Kong a obținut locul 1 la categoria „Frédéric Eisemann” pentru echipa cu cele mai bune rezultate la pledoarii, iar locul 1 la categoria „Martin Domke” pentru cea mai bună pledoarie individuală a revenit lui Kristen Holman de la Universitatea Ottawa. Rezultatele complete sunt disponibile pe site-ul concursului: http://www.cisg.law.pace.edu/cisg/moot/awards20.html.
Concursul de Procese Simulate în domeniul Arbitrajului Comercial Internațional „Willem Vis” este unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale studențești de drept privat și reunește în mod tradițional reprezentanți ai celor mai renumite universități din lume. La ediția 2012-2013, a douăzecea în istoria concursului, au participat 290 de universități.