markstrat.jpgStudentii Universitatii din Bucuresti au obtinut 2 medalii de aur, 2 de argint si 4 de bronz la cea de-a XIII-a editie a concursului international Markstrat, desfasurat in perioada 24 – 31 ianuarie 2009, in Marea Britanie, la Hamilton, potrivit site-ului universitatii.

Echipa, condusa de conf. dr. Diana Ionita si prof. dr. Magdalena Platis-Iordache, a fost formata din sase studente de la Facultatea de Limbi Straine, sectia Limbi Moderne Aplicate, si doi studenti de la Facultatea de Administratie si Afaceri.

Pe parcursul unei saptamani, studentii au participat la 12 runde de simulari online pe probleme de marketing in limba engleza, fiind coordonati de profesori-instructori din tarile participante. In urma rapoartelor intermediare predate la finele fiecarei runde si a prezentarii finale, in Power Point, privitor la strategia folosita de firma virtuala, studentii Universitatii din Bucuresti au obtinut 2 medalii de aur (Alina Musat si Catalin Gradinaru), 2 medalii de argint (Cristina Bratu si Alexandra Voinea) si 4 medalii de bronz (Cristina Apostol, Miruna Ilie Coca, Mihaela Rata, Andreea Pavel).

Sesiunea Markstrat face parte din Programului intensiv organizat de consortiul Dukenet. Dukenet este o retea infiintata acum 13 ani si cuprinde universitati din Danemarca, Olanda, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Suedia si Marea Britanie. Din anul 2008, Universitatea din Bucuresti a devenit partener cu drepturi egale, urmand sa trimita, anual, studenti de la departamentele si facultatile mentionate mai sus la un stagiu intensiv de strategii de marketing.