Dascălii suceveni ar putea declanşa greva generală, după ce peste 55% din totalul membrilor Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) au optat pentru declanşarea conflictului de muncă, în urma consultării desfăşurate în perioada 6-9 iunie 2017, a declarat liderul sindical Giani Leonte.

El a spus că au fost exprimate opţiunile membrilor de sindicat din 148 de unităţi de învăţământ din judeţ, dar o decizie privind greva generală ar putea fi luată, luni, de către conducerea FSLI, în funcţie de rezultatele centralizării opţiunilor din ţară.

Leonte a precizat că, din totalul celor 8.455 membri de sindicat ai ASIS, 4.662 s-au pronunţat pentru intrarea în grevă generală, iar restul nu şi-au exprimat opţiunea sau au optat împotrivă, procentul rezultat fiind de 55,14% pentru declanşarea conflictului de muncă.

În conformitate cu hotărârea Colegi ului Naţional al liderilor FSLI, din data de 31 mai, membrii de sindicat ai organizaţiilor sindicale afiliate la această federaţie au fost consultaţi, pentru a-şi exprima opţiunea cu privire la declanşarea grevei generale începând cu data de 12 iunie. AGERPRES