Sute de cadre didactice pensionare vor reveni la catedra pentru a acoperi deficitul de profesori existent la nivelul judetului si in acest an, potrivit declaratiilor sefului Inspectoratului Scolar Judetean Prahova, Gheorghe Matei.
Potrivit acestuia, in acest an, ISJ a scos la concursul de titularizare 407 catedre, dar au fost ocupate doar 259. Cu toate ca mediile obtinute la titularizare au situat judetul pe locul doi pe tara, acest lucru nu a fost suficient pentru a asigura ocuparea tuturor catedrelor scoase la titularizare. Desi multi candidati au obtinut note peste sapte, care le permitea sa ocupe o catedra titularizabila au existat renuntari la posturile obtinute din cauza ca acestea se afla in localitati izolate, aflate la mari distante de municipiul Ploiesti.
Pe 22 august au fost scoase la concurs alte 1.813 posturi pentru suplinire, la aproape toate disciplinele. La acest concurs s-au inscris insa doar aproximativ 800 de candidati. Gheorghe Matei a mai anuntat ca se va mai organiza o testare pentru suplinirea unor catedre, pe 8 septembrie, la care se poate prezenta si personalul in curs de specializare, inclusiv studenti. Daca nu vor fi acoperite toate posturile vacante din invatamant nici cu aceasta ocazie, se va apela si la cadre didactice pensionare, ca si in anii trecuti.

In acest an, exista peste 800 de solicitari din partea pensionarilor pentru revenirea la catedra. Anul trecut au existat peste 500 de solicitari din care au fost acceptate aproximativ 350.