Un numar de 513 de copii din judetul Satu Mare incep noul an de invatamant in alte unitati, din cauza nefinalizarii lucrarilor la institutiile scolare. Conform inspectorului general scolar Vlaicu Popescu, 123 de elevi de la Scoala cu clasele I-VIII Terebesti vor face naveta timp de doua luni cu microbuzele la scolile din Gelu si Piscari.
Termenul de finalizare a lucrarilor de reabilitare si supraetajare a institutiei este 15 noiembrie, conform contractului.

Totodata, 60 de copii de la gradinita cu program normal din comuna Agris vor merge sa invete timp de un an la primaria din localitate, iar 54 de elevi de la scoala din Agris se muta intr-o alta cladire, tot a scolii. Un numar de 55 de elevi din Nadisu Hododului vor merge la cursuri la sediul primariei Hodod pana la inceputul lunii noiembrie, la fel si 50 de copii din Mediesu Aurit, la primaria din localitate.

In aceste doua cazuri, primariile se confrunta cu lipsa fondurilor pentru finalizarea lucrarilor de reparatie, dar se estimeaza ca lucrarile for fi terminate pana in noiembrie.