premiere.jpgSute de elevi care au înregistrat rezultate remarcabile la concursuri naţionale şi internaţionale cu profil vocaţional au fost recompensaţi, luni, de primăria municipiului Alexandria. Potrivit primarului Victor Drăguşin, toţi cei 350 de copii premiaţi au înclinaţii spre pictură, muzică, desen şi dans. Pentru tinerii artişti, orice recunoaştere a talentului reprezintă un impuls de a-şi cultiva aptitudinile.

„Ei sunt întotdeauna afectaţi şi sunt sensibili la orice mic dar pe care îl primesc, chiar dacă este numai o diplomă sau ceva simbolic care îi încurajează şi îi sprijină pentru a reuşi să muncească din ce în ce mai mult”, a declarat profesorul de pian al Centrului judeţean pentru Conservarea şi promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, Vica Grosu.

Ocupanţii primului loc au primit din partea municipalităţii câte 100 de lei. Acelaşi premiu a fost acordat şi profesorilor coordonatori. Elevii care au obţinut locul doi au primit câte 70 de lei iar cei de pe locul trei, câte 50 de lei. Menţiunile au fost recompensate cu câte 30 de lei. Valoarea totală a premiilor oferite de municipalitate este de 25.000 lei. AGERPRES