olimpici.jpgPeste 500 de elevi din toată ţara au venit la Galaţi pentru a participa la olimpiada naţională pentru discipline din aria curriculară ”Tehnologii” şi la olimpiada
naţională de religie pentru cultul ortodox, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Nicoleta Crânganu.

Potrivit acesteia, la olimpiada naţională pentru discipline din aria curriculară ”Tehnologii” s-au prezentat 75 de elevi la concursul destinat tehnicienilor din domeniul electric, electrotehnic, electromecanic, în timp ce 75 de candidaţi aspiră la titlul de cel mai bun tehnician în domeniile electronică, automatizări, telecomunicaţii. Lor li s-au alăturat 19 elevi care participă la concursul profesional din domeniul electric.

”Acesta este ultimul an în care se mai organizează competiţia, dat fiind faptul că anul şcolar 2010-2011 este ultimul an în care mai există forma de învăţământ an de completare”, a spus Crânganu. Participanţii vor avea de trecut două probe: proba scrisă – desfăşurată la Colegiul Tehnic ”Paul Dimo” şi proba practică – organizată la Colegiul Tehnic ”Paul Dimo” – pentru participanţii la olimpiadă şi la Grupul Şcolar de Transporturi CFR – pentru elevii înscrişi la concursul profesional din domeniul electric.


La Olimpiada naţională de religie participă peste 300 de elevi de gimnaziu şi liceu, de la clasa a VII-a până la clasa a XII-a, în programul elevilor fiind inclusă şi o excursie la mănăstiri din judeţele Galaţi şi Brăila şi participarea la slujbele religioase din această săptămână. Premierea elevilor participanţi la cele două olimpiade va avea loc miercuri, la Colegiul Tehnic ”Paul Dimo” pentru cei de la tehnologii şi la Teatrul Muzical ”Nae Leonard” pentru cei de la religie. AGERPRES