clasa_goala.jpgSute de locuri au rămas neocupate în liceele din judeţul Prahova în anul şcolar 2012-2013, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Horia Toma apreciind, în aceste condiţii, că sistemul de învăţământ preuniversitar este „supradimensionat”, dar şi că întocmirea planului de şcolarizare s-a făcut „un pic neglijent”.

„În liceele din judeţul Prahova au rămas libere aproximativ 400 de locuri, ceea ce înseamnă că şapte clase prinse în planul de şcolarizare nu s-au putut forma, iar alte aproximativ 40 de clase funcţionează cu mai puţin de 28 de elevi”, a declarat, joi, şeful IŞJ Prahova.

Potrivit acestuia, planul de şcolarizare la nivelul judeţului Prahova trebuie regândit, astfel că, până la sfârşitul anului, va fi efectuat un recensământ al elevilor.

„Planul de şcolarizare trebuie regândit, în condiţiile în care sunt şcoli cu o rată de ocupare aşa de mică. Îl vom analiza foarte atent şi vom fi foarte zgârciţi în cifre la întocmirea noului plan. Eu consider că s-a mers puţin superficial, puţin neglijent în întocmirea planului de şcolarizare pentru acest an. Cred că liceele au primit atât cât au cerut”, a afirmat Horia Toma.

Şeful IŞJ Prahova a precizat că licee/grupuri şcolare cu număr mic de elevi la clasa a noua sunt în Ploieşti (două grupuri şcolare), Valea Călugărească sau Bărcăneşti. AGERPRES