Un număr de 573 de norme şi fracţiuni nu sunt acoperite cu personal didactic în şcolile din judeţ, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Mirela Pintea Enea. Potrivit acesteia, pentru atenuarea efectului lipsei de personal didactic în luna februarie s-a aprobat ca 47 de cadre didactice să-şi prelungească activitatea peste vârsta de pensionare pentru acoperirea normelor, cele mai multe fiind vacante în ciclurile preşcolar şi primar.

Atât în şcolile din mediul urban, cât şi în cele din comunităţile rurale, avem disponibile 21 de posturi titularizabile, 163 netitularizabile şi 389 incomplete„, a afirmat Enea.

Şefa IŞJ Mehedinţi a precizat că posturile sunt vacante pe o perioadă cuprinsă între unul şi trei ani şi că posturile sunt puse şi la dispoziţia profesorilor titulari care nu au norma completă sau care vor fi restructuraţi. „Pentru a nu fi afectat procesul de învăţământ vom oferi posibilitatea cadrelor didactice aflate în restrângere de activitate să participe la etapa de pretransfer liber consimţit între unităţile de învăţământ şi vom mai organiza, cu respectarea legislaţiei în vigoare, concursuri de titularizare, astfel încât posturile sau orele care vor rămâne disponibile în anul şcolar 2017-2018 să poată fi ocupate de cadrele didactice din luna iulie”, a mai adăugat Enea. AGERPRES