firu_stela.jpgDoar 160 din cele 503 de unitati scolare din judetul Mehedinti detin, la aceasta data, autorizatii sanitare de functionare, a declarat directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), Stela Firu.
Potrivit directorului ASP, aceasta situatie, care persista de peste patru ani, este cauzata de lipsa fondurilor pe care primariile ar trebui sa le aloce pentru reabilitarea grupurilor sanitare in special din reteaua scolara din mediul rural si pentru modernizarea retelelor de aductiune a apei potabile.

„An de an de confruntam cu aceleasi probleme. Nu putem elibera autorizatii intrucat nu sunt indeplinite conditiile de avizare. Am somat in nenumarate randuri directorii scolilor si primarii comunelor in care se afla respectivele unitati de invatamant, dar de fiecare data ni s-a raspuns cu indiferenta si, in unele cazuri, ni s-a reprosat ca intentionam sa boicotam activitatea didactica”, a precizat Firu.

Autoritatile sanitare din judet, alarmate de faptul ca mai mult de jumatate dintre scoli nu corespund standardelor impuse de Uniunea Europeana, sunt hotarate, din luna august, sa treaca la sanctionarea tuturor celor care se vor face vinovati de tergiversarea lucrarilor de igienizare a acestora si de intarziere a solutionarii corespunzatoare a problemelor semnalate.