Un număr de 350 de elevi din municipiul Mangalia, clasaţi în anul şcolar 2013-2014 pe primele trei locuri la învăţătură în fiecare dintre clasele V-XI, vor beneficia în această vară de tabere gratuite la munte, oferite de administraţia locală.

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a anunţat joi că, în prima serie, 80 de elevi merituoşi vor pleca la Buşteni, în perioada 10-16 august, urmând ca, între 18 şi 24 august, alţi 80 de copii să-şi petreacă vacanţa în aceeaşi staţiune. Elevii vor fi cazaţi într-un centru de agrement unde se va desfăşura tabăra tematică „Adventure Team”, care vizează, printre altele, aspecte legate de orientare turistică, ecoturism, măsuri generale de prim ajutor pe munte, jocuri şi concursuri.

„Este al doilea an consecutiv în care desfăşurăm acest proiect. Copiii care învaţă bine primesc drept recompensă din partea Primăriei şi Consiliului Local Mangalia o tabără gratuită. Este o metodă prin care încercăm să stimulăm elevii să ia note mari”, a menţionat Cristian Radu, printr-un comunicat remis presei.
Potrivit acestuia, o altă grupă formată din 110 elevi, precum şi o serie compusă din 80 de elevi vor beneficia de aceeaşi facilitate în perioadele 25-31 august şi 26 august-1 septembrie, când se vor afla în taberele de la Oglinzi şi Cozia, judeţul Neamţ.

În centrele de recreere unde sunt trimişi elevii din Mangalia, aceştia dispun de condiţii bune de cazare, masă şi transport, precum şi de săli special amenajate cu calculatoare şi acces la Internet, aparatură audio-video, club, baze sportive, alte spaţii destinate activităţilor extraşcolare specifice.
Proiectul „Tabere pentru stimularea elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură” a fost aprobat în februarie 2013 de Consiliul Local Municipal Mangalia, fiind derulat prin intermediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa. AGERPRES