Conducerea Directiei de Tineret Covasna a solicitat 1,8 milioane de lei pentru reabilitarea taberelor scolare din judet.
Directorul institutiei, Ferenc Tischler, a declarat ca ar dori ca, in acest an, sa demareze lucrarile de reabilitare si la tabara din Crasna, care a fost grav afectata de inundatiile din ultimii ani.

Pentru redarea acesteia in circuitul taberelor scolare, ar trebui sa se faca investitii serioase in spatiile de cazare, in blocul alimentar si grupurile sanitare.
Tabara de la Crasna a gazduit, in verile anilor 2005 si 2006, Scoala nationala de astronomie „Perseide”, dar organizatorii au renuntat la tabara tocmai din cauza conditiilor de cazare precare, desi constituia un punct de observatie foarte bun.

Anul trecut, in judetul Covasna au functionat doar trei din cele cinci tabere scolare, pentru cele de la Crasna si Comandau neputandu-se obtine autorizatii sanitare, deoarece nu indeplineau conditiile.

De un succes deosebit s-a bucurat tabara de la Padureni, care ofera conditii de cazare la standarde europene si a fost ocupata la capacitate maxima. In apropierea acesteia a fost amenajata in urma cu cativa ani o „poteca didactica” unica in tara, care le ofera elevilor posibilitatea de a observa flora si fauna specifica zonei. Cea mai atragatoare zona este cea denumita „pericolele naturii”, un loc in care copiii sunt instruiti cum sa supravietuiasca in conditii extreme, respectiv sa identifice animalele salbatice dupa urme, sa traverseze mici prapastii si sa se orienteze in teren dupa indiciile oferite de vegetatie.