Târg de firme de exerciţiu vizând educarea spiritului antreprenorial al elevilor, în sectorul 6

Peste 100 de firme de exerciţiu din ţară şi străinătate vor participa la un târg de profil organizat de miercuri până vineri în Plaza România cu scopul de a educa spiritul antreprenorial al elevilor, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Firma de exerciţiu este un concept didactic bazat pe învăţarea prin practică, o simulare a unei firme reale care poate fi realizată prin implicarea directă a unui profesor coordonator. O firmă de exerciţiu oglindeşte operaţiunile lumii afacerilor în mediul virtual. În cadrul competiţiei, elevii claselor XI-XII din liceele din Bucureşti şi din ţară care fac parte din învăţământul profesional şi tehnic, filiera tehnologică profil servicii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul laboratorului tehnologic se vor comporta exact ca oamenii de afaceri responsabili şi îşi vor educa şi forma spiritul de antreprenorial.

Elevii vor învăţa să iniţieze o afacere, să facă tranzacţii, să negocieze, să realizeze materiale publicitare şi oferte, să ţină evidenţa contabilă a activităţii. De asemenea, vor participa cadrele didactice care au calitatea de profesor coordonator al firmelor de exerciţiu, precum şi elevii din unităţile de învăţământ profesional şi tehnic din străinătate care au dezvoltat acest concept.

Prin acest eveniment organizatorii îşi propun să-i înveţe pe tinerii participanţi să simuleze activităţile unei firme reale, să dobândească competenţe în toate activităţile şi departamentele unei firme. “Acest târg are în vedere dezvoltarea iniţiativei şi a spiritului antreprenorial în rândul tinerilor, efectele de lungă durată fiind responsabilizarea şi evoluţia lor ca agenţi economici de succes pe o piaţă economică în continuă schimbare. În plus faţă de rolul său educativ târgul firmelor de exerciţiu îi va inspira pe tineri să aprecieze rolul afacerilor, al economiei şi companiilor private pentru îmbunătăţirea calităţii propriilor vieţi”, a declarat edilul sectorului 6, Rareş Mănescu, referitor la iniţiativa aflată la cea de-a XI-a ediţie. AGERPRES