Liceele şi colegiile din Sălaj îşi prezintă, marţi şi miercuri, în faţa elevilor de gimnaziu, oferta educaţională pentru viitorul an şcolar, în cadrul tradiţionalului târg „Paşi în carieră”, desfăşurat în sala „Dialoguri europene” a Centrului de Cultură şi Artă Sălaj.

Evenimentul organizat de Centru Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (CJRAE) Sălaj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean se va încheia joi, cu „Marşul Carierei”, organizat pe platoul de marmură din centrul municipiului, activitate în cadrul căreia liceele şi colegiile din Zalău îşi vor prezenta oferta educaţională într-o manieră originală şi inedită în faţa unui auditoriu format din elevii claselor a VII-a şi a VIII-a.

„Este un eveniment destinat elevilor de clasa a VIII-a, aflaţi în pragul luării unei decizii cu privire la primul pas important spre o carieră mult visată. Târgul îşi propune ca pe parcursul celor trei zile să vă prezinte, comparativ, alternativele educaţionale, sub forma ofertei de şcolarizare pentru anul şcolar 2016-2017, astfel încât să puteţi realiza o suprapunere a ofertei peste interesele, peste aptitudinile, trăsăturile de personalitate şi valorile personale. A şti să-ţi alegi cariera, înseamnă să fii capabil să selectezi din multitudinea de oferte existente la un moment dat acea traiectorie educaţională sau profesională care ţi se potriveşte cel mai bine”, a declarat, la deschiderea târgului de oferte educaţionale, Melania Gârdan, directorul CJRAE Sălaj.

La târg sunt prezente 19 colegii şi licee din judeţ, fiecare încercând să se prezinte într-un mod cât mai atractiv. Un liceu a adus la standul de prezentare o imprimantă 3D, un alt liceu – doi roboţi alcătuiţi din piese LEGO, în vreme ce o unitate şcolară cu profil sportiv şi-a etalat cupele şi medaliile cucerite de-a lungul timpului. AGERPRES