negoita_robert.jpgUn târg educaţional, în care expun ofertele 15 licee din sectorul 3, a fost deschis luni, la Casa Artelor, în prezenţa primarului sectorului 3 Robert Negoiţă şi a inspectorului şcolar general al municipiului Bucureşti, Constantin Trăistaru.

„Este o bună ocazie să fiţi împreună, elevi şi profesori, să socializaţi şi să vă gândiţi ce trebuie făcut pentru a fi mai atractivi. Facem o prezentare către elevi şi e o posibilitate să mai învăţaţi unii de la alţii. Târgul este menit să crească valoarea educaţională în sectorul 3. În acest an, o treime din bugetul sectorului 3 merge la educaţie, ne interesează foarte mult acest domeniu. Vrem să dezvoltăm liceele tehnice, mai focusat pe zona economică, din zona de afaceri. Trebuie să formăm specialişti în aceste domenii pe care piaţa o cere”, a declarat edilul, prezent la deschiderea târgului educaţional.

Negoiţă a spus că intenţionează să înfiinţeze un liceu de arte culinare, unde elevii să înveţe tot ce înseamnă despre acest domeniu al alimentaţiei. „Nu se va construi ceva nou, vor fi extinderi, reabilitări, construcţii de anexe”, a spus Negoiţă.

Inspectorul şcolar general, Constantin Trăistaru, a apreciat târgul de la Casa Artelor ca pe „o avanpremieră ” la târgul educaţional al municipiului Bucureşti. „Planul de şcolarizare a fost o dezbatere de lungă durată între Inspectorat şi Primărie pentru că s-a constatat o lipsă de atractivitate a liceelor sectorului 3 şi că este loc de creştere a performanţei în sectorul 3”, a afirmat Trăistaru, care a subliniat că se urmăreşte încheierea unor parteneriate şi internaţionale pentru dezvoltarea unor meserii cerute pe piaţă. El a cerut liceelor din sectorul 3, precum Matei Basarab şi Al. I. Cuza, să îşi ridice performanţele.

La deschiderea târgului educaţional au mai participat şi reprezentanţi ai MEN, consilieri locali, alţi invitaţi. AGERPRES