Joi, 13 mai 2009, Universitatea din Bacau a fost gazda celei de-a II-a editii a Targului de Joburi. Manifestarea a fost organizata de catre Departamentul de Consiliere Profesionala si Liga Studenteasca. Deschiderea actiunii a avut loc in amfiteatrul BI 30, in prezenta a peste 200 de studenti, cadre didactice si reprezentanti ai firmelor participante.

Cu toate ca din cele 75 de firme invitate au fost prezente doar 20, Targul a fost o reusita, prin faptul ca s-au aplicat 479 de CV-uri, s-au primit propuneri de participare la stagii de practica de specialitate din partea a trei firme, respectiv: Citi Bank, World Machinery Works, Almera, si propuneri de participare la stagii de voluntariat din partea unei institutii – Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii “Ion Borcea”.

In organizarea si desfasurarea Targului au mai fost implicati 20 de studenti voluntari, componenti ai Ligii Studentesti, si studenti practicanti din cadrul Facultatii de Litere de la specializarea Comunicare si relatii publice.

Tot joi Universitatea din Bacau a primit vizita Excelentei Sale Margot Jose Marquez GARCIA, ambasador al Republicii Venezuela la Bucuresti, aflata intr-o vizita de doua zile in Bacau, la invitatia presedintelui Consiliului Judetean. Cu aceasta ocazie, a avut loc o intalnire a doamnei ambasador cu conducerea Universitatii, cu cadre didactice si studenti. Vizita a avut drept scop o informare reciproca a celor doua parti, in vederea identificarii de domenii posibile de colaborare, pe linie de invatamant si de cercetare. Intalnirea s-a incheiat cu o vizita a campusului universitar.