Sub sloganul „Din scoala in viata prin firma de exercitiu”, in perioada 14-16 mai se va desfasura la Centrul Regional de Afaceri Timisoara editia a IV-a a Targului International al firmelor de exercitiu din invatamantul preuniversitar din Romania, eveniment ce va reuni 115 firme de exercitiu (110 firme din Romania si 5 firme din strainatate).
Organizatorii acestui eveniment sunt Departamentul de Coordonare a firmelor de exercitiu din invatamantul preuniversitar din Romania (ROCT) si Inspectoratul Scolar Judetan Timis.

Firma de exercitiu este un concept modern, o metoda interactiva de instruire in cadrul careia elevii se comporta ca angajati ai unei firme virtuale, respectand uzantele comerciale din viata economica reala si participand la targuri si expozitii ale firmelor de exercitiu, atat in tara precum si in strainatate.

In prezent, in Romania exista aproximativ 900 firme de exercitiu formate in liceele economice sau cele care au clase cu profil economic. Aceste firme au diferite obiecte de activitate ( 40 % comert, 26 % turism, 34 % alte servicii).

Participarea elevilor la targurile din stainatate a fost intotdeauna reprezentativa, elevii ocupand locuri fruntase in competitiile derulate.

Mai multe informatii si detalii va pot fi oferite la telefon 0727.156.339, persoana de contact fiind Cristina Caruceru, coordonator ROCT.