Taxele de cazare pentru studenţii Universităţii „Transilvania” care vor locui în totalul de 13 cămine studenţeşti, situate în Complexul Memorandului şi pe Colina Universităţii, se majorează în anul universitar 2017-2018 cu sume cuprinse între 10 şi 20 de lei, conform reprezentanţilor instituţiei.

„Noile taxe au fost aprobate în Consiliul de Administraţie. Sunt puţin mai mari decât anul trecut pentru că s-au majorat preţurile la utilităţi, în primul rând, dar şi la alte produse. Pentru studenţii de pe locurile bugetate, taxa este de 180 de lei, faţă de 170 de lei anul trecut, iar pentru studenţii aflaţi pe locurile cu taxă, majorarea este de 20 de lei, adică de la 305 de lei anul trecut, la 325 de lei, în acest an universitar. Condiţiile de locuit în cămine sunt destul de bune. În toate căminele s-au făcut reparaţii, au fost zugrăvite la exterior, dar şi holurile, o mare parte a camerelor, grupurile sanitare. 12 din cele 13 cămine au fost izolate termic, iar la al 13-lea lucrările sunt în curs, astfel că începând din această iarnă toate căminele sunt izolate termic”, a declarat Daniel Munteanu, prorector la Universitatea „Transilvania”.

Potrivit acestuia, la căminul nr.16 de pe Colină Universităţii, construit în anul 1996, vor fi înlocuite toate cele 340 de paturi cu altele noi, o parte din dulapuri, unele fiind schimbate anul trecut, şi vor fi achiziţionate peste o mie de scaune pentru înlocuirea celor deteriorate, din camerele studenţilor. De asemenea, jaluzelele vor fi înlocuite treptat la toate cele 13 cămine.

În ceea ce priveşte solicitările studenţilor pentru ocuparea unui loc în cămin, acestea vor putea fi rezolvate în proporţie de 80%, fiind aplicate anumite criterii pentru atribuirea locurilor, conform reprezentantului universităţii. El a spus că, în primul rând, un procent de 15% din numărul total de locuri va fi rezervat studenţilor din anul întâi, iar studenţii din ceilalţi ani, care au mai mult de două restanţe, nu vor putea ocupa un loc în cămin, la fel ca şi cei care locuiesc la o distanţă mai mică de 30 de kilometri de Braşov.

„În aceste zile se fac repartizările în cămine, iar până la sfârşitul săptămânii vom avea o situaţie clară. În cele 13 cămine studenţeşti avem un număr de 4.233 de locuri de cazare, insuficiente pentru numărul de solicitări. Am depus deja la Ministerul Educaţiei documentaţia pentru construcţia unui nou cămin studenţesc cu peste 200 de locuri, în imediata apropiere a aulei Universităţii ‘Transilvania’. Cu siguranţă în următorii ani numărul locurilor de cazare la universitatea noastră va creşte”, a mai afirmat prorectorul Universităţii ”Transilvania”. AGERPRES