Techsoup oferă cursuri online gratuite de educație digitală pentru profesori

Asociația Techsoup lansează trei cursuri online gratuite pentru învățători, elevi și profesori de la licee cu profil pedagogic, profesori de informatică și TIC din întreaga țară, menite să îi sprijine în explorarea practică a educației digitale și a programării vizuale într-o abordare pedagogică intensivă și colaborativă. Înscrierile se pot face accesând site-urile http://www.indreptardigital.roși www.predauviitor.ro.

Cursul online Intensiv de educație digitală pentru profesori de informatică și TIC, sprijinit de Romanian-American Foundation, Societe Generale European Business Services și Google este o invitație adresată profesorilor de informatică și TIC de a completa expertiza pe care deja o au în domeniul IT cu activități pedagogice practice facilitate de tehnologie. Înscrieri pe www.predauviitor.ro.

Cursul online Intensiv de educație digitală pentru învățători, sprijinit de Google.org, prin Fundația Tides, îi așteaptă pe învățători, elevi și profesori de la licee pedagogice să descopere și să aplice activități facilitate de tehnologie încă de la ciclul primar, unde învățătorul digital poate fi un model real pentru elevii mici în lumea digitală. Înscrieri pe www.indreptardigital.ro.

Cele două cursuri îi pregătesc pe profesori pentru a utiliza tehnologia la clasă atât într-un context de predare online sau hibridă, cât și pentru școala față în față.

Cursul online Introducere în Scratch pentru profesori de gimnaziu, sprijinit de Romanian-American Foundation, Societe Generale European Business Services și Google, își propune să îi inițieze pe profesori în utilizarea la clasă a unuia dintre cele mai iubite și folosite programe gratuite de învățare a programării: Scratch, program care se regăsește dealtfel în programa școlară. Înscrieri pe www.predauviitor.ro.

”Elevii din 2020 vor fi cetățeni activi cel puțin până în 2070, iar acum poate că ne este greu să ne imaginăm cum va fi lumea în care ei vor trăi activ. Însă responsabilitatea noastră este tocmai aceasta, să îi pregătim acum pentru a trăi o viață împlinită și independentă în timpuri necunoscute. Prin aceste cursuri urmărim să creăm o punte între elevii de azi și cadrele didactice care doresc să se dezvolte și să realizeze activități didactice online, precum și să integreze capacitatea creativă a elevilor de a folosi tehnologia pentru a se conecta la învățare continuă”, afirmă Adela Beca, Coordonator Comunitate Îndreptar Digital.

Învățătorii și profesorii se pot înscrie gratuit până în 20 septembrie pe site-urile dedicate cursurilor online, prin crearea unui cont pe platformele:

www.indreptardigital.ro (pentru învățători, elevi și profesori din licee pedagogice) și www.predauviitor.ro (pentru profesori de informatică și TIC).

Durata cursurilor este de 12 săptămâni (21 septembrie – 13 decembrie) și se finalizează cu realizarea unui proiect practic, la clasă. Pe durata cursurilor, participanții sunt invitați la webinarii și activități de comunitate care să încurajeze colaborarea și să susțină un ritm intens al învățării. Participanții care îndeplinesc condițiile de absolvire vor primi o diplomă de absolvent la final.