O echipă formată din 24 de elevi ai Liceului Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria participă anul acesta la ediţia a IX-a a concursului naţional „Euroscola”, ce se desfăşoară sub genericul „Criza refugiaţilor într-o Europă a valorilor”. Potrivit profesorului coordonator, Eliza Sotirescu, acesta este al treilea an în care echipa este selectată în urma preselecţiilor.

„Elevii sunt invitaţi să conceapă, pornind de la o idee originală, scenariul unei scurte piese de teatru, cu durata de 10 minute, pe o temă legată de criza refugiaţilor. Ei îşi vor asuma diferite roluri pentru crearea scenariului, punerea în scenă a piesei de teatru cu includerea unor metode creative şi filmarea punerii în scenă. Am scris scenariul şi repetăm punerea în scenă la Comisia Europeană la Bucureşti. Lucrăm la costume, la decor, la coloana sonoră. Noi o să filmăm piesa de teatru, raportul se trimite la Bucureşti, la Parlamentul European în România şi la Ministerului Educaţiei, până pe 10 octombrie”, a declarat Eliza Sotirescu.

Pentru participarea la concursul naţional, liceele vor primi o diplomă în acest sens şi, dacă vor fi invitate la Ziua Euroscola, vor primi un certificat de participare la programul respectiv de la Strasbourg.AGERPRES