Sala de sport a Liceului Pedagogic Mircea Scarlat din municipiul Alexandria a fost dată în folosinţa elevilor după ce lucrările de construcţie au început în anul 1982.

Cu banii primiţi iniţial prin inspectoratul şcolar judeţean s-a terminat fundaţia, dar ulterior sursele financiare bugetare pentru continuarea investiţiei nu s-au mai alocat din motive diverse.

Contabilul şef al liceului alexăndrean, Suzana Petrache, a declarat pentru AGERPRES, luni, că „mereu au apărut alte priorităţi”, abia din ultima parte a anului 2007 lucrările de construcţie putând fi reluate.Investiţia cu o valoare de aproximativ două milioane de lei permite organizarea unei game diverse de întreceri sportive, din care nu lipsesc handbalul, baschetul, voleiul sau tenisul. În ultimii ani la Alexandria, care dispune de o sală polivalentă cu o mie de locuri dinainte de 1990, s-au construit din alocaţii bugetare o nouă sală de sport în cartierul PECO şi câteva terenuri cu suprafaţă sintetică pentru mini-fotbal. AGERPRES