Sindicatul Invatamantului Preuniversitar (SIP) Teleorman, care cuprinde circa doua treimi din totalul cadrelor didactice din acest judet, va declansa actiuni de protest cu privire la proiectul initiat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru trecerea in subordinea sa a scolilor cu profil agricol.
Presedintele SIP Teleorman, Tudor Spiridon, a declarat ca la liceele si scolile de arte si meserii cu profil agricol din judet cadrele didactice vor fi consultate in perioada urmatoare cu privire la formele de protest sindical.

In opinia sa, „o astfel de initiativa ar avea efecte dezastruoase pentru invatamantul agricol din Teleorman si, in general, din Romania, consecintele negative urmand sa fie suportate de toti cei implicati in procesul educational – elevi, parinti, profesori”.

Tudor Spiridon crede ca promovarea unui nou cadru institutional pentru invatamantul agricol va afecta actuala baza materiala din aceste scoli, extinsa si modernizata in ultimii ani. Numai in perioada 2006-2007, potrivit sursei citate, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a alocat, de la bugetul de stat, circa 190 milioane de euro pentru reabilitarea cladirilor, dotarea laboratoarelor si a atelierelor cu echipamente de specialitate.

Liderul SIP Teleorman a afirmat ca „prin demersul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale se creeaza pericolul pierderii de catre cadrele didactice din liceele agricole a actualului lor statut si, implicit, a drepturilor cuvenite ca salariati in sistemul de invatamant”.

In prezent, in Teleorman, sunt licee agricole la Alexandria, Turnu Magurele si Rosiorii de Vede, alte trei unitati de invatamant de acest fel din localitatile rurale Olteni, Piatra si Draganesti Vlasca schimbandu-si profilul dupa anul 1990.