THE RED POINT: asteptari optimiste pentru 2009

uglea_alexandru.jpgIn ciuda dificultatilor financiare care au afectat inclusiv sectorul IT, compania The Red Point, lider pe piata solutiilor software de management pentru mediul universitar, estimeaza sa obtina in 2009 rezultate financiare cel putin egale cu cele de anul trecut, adica o cifra de afaceri de aproximativ 12.000.000 RON.

Asteptarile optimiste ale companiei sunt confirmate de rezultatele financiare inregistrate la sfarsitul semestrului I al acestui an.

The Red Point a reusit pana la jumatatea acestui an sa-si mentina cifra de afaceri la un nivel aproximativ similar cu cel din 2008, inregistrand 4.712.516 RON la sfarsitul semestrului I, astfel indeplinindu-se 90% din cifra de afaceri comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

“Mentinerea cifrei de afaceri la un nivel aproape similar cu cel din 2008 s-a bazat preponderent pe agilitatea companiei in adaptarea rapida a strategiei la schimbarile din piata, fapt ce coincide cu demararea procesului de restructurare si eficientizare a afacerii incepand cu sfarsitul anului trecut, reorientandu-ne modul in care intelegem business-ul si in care actionam in conditii de criza. Reorganizarea afacerii se inscrie in strategia noastra de orientare catre calitate si satisfacerea nevoilor clientilor. Din acest motiv, am implementat o serie de noi strategii de crestere si adaptare a portofoliului de produse, pentru a veni in intampinarea necesitatilor clientilor cu produsele de cea mai buna calitate”, declara Alexandru Uglea, Director General The Red Point (foto).

Strategiile solide adaptate noilor parametri din piata au avut o contributie semnificativa in imbunatatirea aspectelor financiare si operationale ale The Red Point, printr-un management eficient al afacerii, fapt dovedit si de rezultatele financiare obtinute. The Red Point a reusit sa recupereze in cel de-al doilea trimestru pierderea din primul trimestru al acestui an, astfel incat, dupa primele sase luni, rezultatul net a fost pozitiv. In ciuda efectelor crizei financiare resimtite la inceputul anului, compania s-a redresat considerabil in trimestrul al doilea, cand a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 58% (3.837.642 RON) fata de aceeasi perioada din 2008 (2.423.351 RON). 76% din veniturile obtinute in aceasta perioada provin din vanzarea solutiei Academis, prima solutie software integrata, dedicata asistarii si optimizarii managementului institutiilor de invatamant superior.

“Profitul inregistrat a fost cu 4% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, trendul este ascendent deoarece am facut eforturi foarte mari sa rationalizam cheltuielile. Cel mai mare business unit din cadrul companiei, dedicat verticalei Educatie si aflat sub conducerea lui Marius Isac, a avut o crestere de 330% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut”, a declarat Razvan Andurnache, Financial Controller in cadrul The Red Point.

The Red Point are strategii clare si foarte bine definite pe termen lung, ce au in vedere diversificarea portofoliului de produse, oferirea de servicii de cea mai buna calitate si cresterea cotei de piata, in paralel cu imbunatatirea relatiilor cu partenerii sai de business. Performanta companiei in prima jumatate a anului s-a datorat atat urmarii firesti a investiilor facute de The Red Point in 2008 si care genereaza valoare adaugata mai mare, cat si atragerii de noi clienti si extinderii contractelor cu clientii existenti.

In vreme ce anul 2008 s-a caracterizat prin investitii considerabile, mai ales prin oferirea de solutii competitive si adaptate cerintelor pietei, prin dezvoltarea competentelor angajatilor, cat si prin abordarea unui segment nou de piata – sectorul public prin solutia Magnon-Business Process Management, inceputul anului 2009 coincide cu demararea a doua proiecte de implementare Academis cu universitati de prestigiu: Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea de Vest “Vasile Goldis” din Arad.

Anul 2009 este marcat si de consolidarea parteneriatelor cu doua dintre companiile de top din domeniu, Microsoft si Oracle. Ambele parteneriate vizeaza extinderea aplicabilitatii solutiei Academis, oferita de The Red Point in scopul optimizarii managementului universitar.

Pentru finalul anului 2009, compania isi va continua evolutia, bazandu-se pe o echipa de profesionisti talentati si dedicati sa isi indeplineasca obiectivele optim si eficient. Veniturile companiei vor avea un trend ascendent si in trimestrul al treilea, obiectivul fiind mentinerea cifrei de afaceri pentru anul acesta la nivel similar cu cea din 2008. De asemenea, compania vizeaza un profit cel putin egal cu cel de anul trecut.

“In urmatoarea perioada, eforturile de dezvoltare ale afacerii se vor concentra pe consolidarea pozitiei in sectorul higher education si implicarea companiei in proiectele finantate de Uniunea Europeana, in special in zona educatie si sector public. Suntem implicati intr-o serie de proiecte ambitioase pe doua programe de finantare (Programul Operational Regional Dezvoltarea Resurselor Umane – POS DRU- si Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice – POS CCE) care sunt o oportunitate excelenta de crestere pentru compania noastra si care ne vor oferi un avantaj competitiv stabil pe piata”, a declarat directorul general The Red Point, Alexandru Uglea.