tichete_cadou.jpgCurtea de Conturi Tulcea le imputa profesorilor din judet tichetele cadou primite in ultimele luni. Presedinta filialei tulcene a Federatiei Educatiei Nationale, Lucretia Petcu, a eclarat ca in aceasta situatie se afla cadrele didactice din patru unitati de invatamant din municipiu.

“Nu este vorba de sume mari, dar orice ban conteaza pentru profesori. Din punctul nostru de vedere este o masura care se aplica numai la noi in judet, Curtea Conturi mentionand ca aceste tichete cadou nu se pot da, din cauza ca nu avem fonduri proprii”, a afirmat Lucretia Petcu.

Ea a mai spus ca a contestat decizia Curtii de Conturi tulcene, insa pana in prezent nu a primit nici un raspuns de la conducerea institutiei teritoriale, motiv pentru care s-a adresat Curtii de Conturi din Bucuresti. “Vom actiona in instanta pentru aceste drepturi salariale, dar asteptam raspunsul Curtii de Conturi din Bucuresti”, a precizat Lucretia Petcu. Si Sindicatul din Invatamantul Preuniversitar a inregistrat o situatie similara in comuna Ceamurlia de Jos, motiv pentru care s-a deschis actiune in instanta.