bacalaureat9.jpgAproape 20% dintre absolvenţii timişeni de liceu din anii precedenţi, care nu şi-au luat examenul de maturitate, s-au înscris la actuala sesiune a Bac-ului. Deşi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş estima o prezenţă de peste 7.500 de elevi la examen, doar 5.912 foşti liceeni s-au înscris, iar dintre aceştia, 4.717 provin din actuala promoţie şi 1.195 din promoţiile anterioare.

“Prezenţa la proba de luni, de la competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română, o vom avea spre sfârşitul zilei. Camerele de supraveghere din sălile unde au loc probele s-au păstrat, dar până acum nu am avut sesizări din centrele de examinare”, a declarat luni prof. Aura Danielescu, inspector şcolar general adjunct Timiş.

Numărul mai mic de candidaţi înscrişi este explicat de oficialii şcolari prin posibilitatea ca elevii de la liceele tehnologice să fi avut corigenţe sau, pur şi simplu, să fi refuzat să se înscrie la examenul de maturitate. În Timiş s-au organizat 19 centre de examinare, iar de anul viitor se va introduce bacalaureatul profesional. AGERPRES