Timiş: burse de peste 500 de mii de euro pentru studenţii români – oferta RIUF

Un număr de 14 universităţi şi instituţii academice din străinătate, prezente la cea de-a VII-a ediţie a Romanian International University Fair (RIUF), oferă studenţilor români burse în cuantum total de peste 500 de mii de euro. Bursele pornesc de la o mie de lire pe an şi pot ajunge chiar la peste 60 de mii de dolari (aproximativ 45 de mii de euro) pentru un program de MBA în Statele Unite ale Americii.

În plus, prestigioase universităţi din Europa vor oferi informaţii despre taxele de şcolarizare, posibilităţi de finanţare, programele disponibile etc.

RIUF îşi va deschide porţile joi, la Hotel Continental, cu o ofertă de mii de programe, destinaţii cu taxe de şcolarizare zero sau burse de până la 100% din taxa de şcolarizare.

Participanţii la târg vor avea acces la standurile universităţilor din Marea Britanie, Franţa, Germania, Olanda, Elveţia, Danemarca, Ungaria, SUA şi România, precum şi la standuri ale organizaţiilor care desfăşoară programe de dezvoltare personală şi profesională. De asemenea, vizitatorii vor putea găsi şi oferte de cursuri de limbi străine sau cărţi de pregătire pentru testele necesare la admiterea în străinătate.
Pentru a naviga mai uşor prin lista lungă de universităţi, vizitatorii au la dispoziţie o platformă în care să vadă ce universităţi desfăşoară programe din domeniile de interes pentru ei.

La RIUF au loc sesiuni de prezentare, menite să-i ajute pe cei ce vor să afle mai multe detalii despre studiul într-o anumită ţară sau la o anumită universitate. În cadrul lor vor fi prezentate informaţii despre diferitele sisteme academice şi particularităţile lor, despre campusurile şi activităţile extra-şcolare, dar şi despre paşii necesari realizării unei aplicaţii la studii în străinătate, precum şi despre oportunităţile de carieră şi modul în care universităţile îşi ajută absolvenţii să aleagă domeniul potrivit. Aceste sesiuni sunt menite să le ofere participanţilor informaţii complete, pe care să le ia în considerare atunci când evaluează programele de studiu şi destinaţiile potrivite pentru ei.

De asemenea, vizitatorii târgului pot să participe la sesiuni de consiliere gratuită în carieră şi pentru realizarea aplicaţiei la studii în străinătate. Astfel, pe baza unui test, ei pot afla care sunt domeniile potrivite pentru ei, în funcţie de aptitudini şi pasiuni. Apoi, cu ajutorul consilierilor EDMUNDO, vizitatorii pot găsi programele de studiu din domeniile şi ţările care îi interesează. În plus, consilierii îi pot sprijini în realizarea unei aplicaţii competitive şi îi pot ajuta cu toate informaţiile necesare până ajung să fie studenţi internaţionali. AGERPRES