Mai puţin de jumătate dintre cadrele didactice din judeţul Timiş şi-au manifestat intenţia de a se vaccina anti-COVID, medicul infecţionist Virgil Musta având o primă întâlnire de informare pe această temă cu directorii unităţilor şcolare, a anunţat şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

În judeţ sunt 6.671 de cadre didactice, 795 personal auxiliar şi 1.698 de alţi angajaţi în sistem.

„Un procent de 47,23% dintre colegii profesori doresc să se vaccineze. Raportarea nu s-a încheiat, ci se finalizează joi, iar raportarea se va transmite la Ministerul Educaţiei. Inspectoratul Şcolar Judeţean a demarat o informare a colegilor din preuniversitar, prima întâlnire a avut loc, marţi, cu medicul infecţionist Virgil Musta şi directorii unităţilor de învăţământ”, a afirmat Marin Popescu.

El a adăugat că urmează întâlniri cu epidemiologi, experţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Timiş şi medici de familie.

„Ne dorim revenirea la şcoală, în condiţii de siguranţă pentru elevi şi cadre didactice şi de aceea dorim să informăm cadrele didactice. Profesorii nu sunt obligaţi să se vaccineze, dar dorim să ia decizii informaţi. Noi ne vaccinăm cu gândul la comunitate şi la familie. Orice cadru didactic vaccinat este un plus de siguranţă pentru mediul educaţional unde merge. Şcolile au fost spaţii sigure, pentru că s-au respectat regulile. După zidurile şcolii, regulile nu mai sunt respectate”, a detaliat Marin Popescu, într-o conferinţă de presă.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş a arătat că revenirea la şcoală a elevilor este foarte importantă, în condiţii de siguranţă, întrucât unul dintre efectele şcolii online se vede în triplarea numărului celor care riscă să nu-şi poată încheia situaţia şcoală pe semestrul întâi, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. AGERPRES