Membri ai Clubului Sportiv Alergotură din Timişoara susţin şi în acest an proiectul ‘Alerg pentru o Cauză’‘ şi vor alerga (în 4-5 noiembrie) o ştafetă pentru colectarea de fonduri ce vor fi folosite ca burse destinate unor copii din localitatea bihoreană Beiuş, buni la învăţătură, dar care provin din familii sărace.

”Alerg pentru o Cauză a devenit un proiect la care îmi este imposibil să renunţ. După începutul provocator al primelor două ediţii (…) comunitatea vine în întâmpinarea ta şi aşteaptă iniţiativa”, a declarat joi presei Remus Sime, tânărul IT-ist organizator al celei de-a VI-a ediţii a evenimentului caritabil.

În precedentele trei ediţii s-a reuşit adunarea de bani pentru 56 de burse alocate. La elevi ajung 90% la sută din banii colectaţi, diferenţa de 10% reprezentând cheltuieli pentru conturile bancare şi sistemele de preluare şi gestionare a donaţiilor.

Remus Sime este tânărul IT-ist care în urma unui accident a devenit pasionat al alergării în aer liber şi organizează şi anul acesta a VI-a ediţie a evenimentului sportiv Alerg pentru o Cauză. Împreună cu alţi alergători, Remus va alerga în ştafetă 200 de kilometri, distanţa între Timişoara şi Beiuş, şi speră ca şi în acest an să i se alăture pentru susţinerea proiectului cât mai mulţi alergători şi donatori.

Până acum, 71 de elevi din cadrul Colegiului Naţional ”Samuil Vulcan” din Beiuş au primit burse în valoare de 1.200 de lei fiecare, plătite în tranşe trimestriale.

Pentru fiecare ediţie, elevii care au media generală peste 9.00 se pot înscrie pentru a beneficia de bursele Alerg pentru o Cauză. AGERPRES