abrudan ioan.jpgDoar aproximativ o jumătate dintre cadrele didactice suplinitoare care au solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj titularizarea fără susţinerea unui examen au obţinut un post, potrivit datelor prezentate marţi, într-o conferinţă de presă, de inspectorul general şcolar Ioan Abrudan.

„Dintre cele 70 de cereri înregistrate de cadrele didactice încadrate ca suplinitori calificaţi, în vederea obţinerii titularizării, 37 au fost validate în cursul zilei de luni în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului. Celelalte au fost respinse pentru că nu îndeplineau cumulativ următoarele condiţii: postul să fie vacant şi să aibă viabilitate cel puţin patru ani, candidatul să fi obţinut cel puţin nota 7,00 la concursurile naţionale de titularizare în ultimii trei ani, să ocupe postul respectiv pe întreg anul şcolar în curs şi postul să aibă cel puţin 16 ore în specialitate. Un număr de 33 de candidaţi nu au îndeplinit cel puţin una dintre aceste condiţii, motiv pentru care au fost declaraţi respinşi”, a precizat Abrudan.

Listele cuprinzând deciziile admis/respins ale solicitanţilor au fost afişate, marţi, atât la avizierul ISJ Sălaj, cât şi pe site-ul instituţiei. „Am hotărât în Consiliul de Administraţie să afişăm şi motivul pentru care solicitanţii au fost respinşi astfel încât candidaţii să poată depune eventualele contestaţii în funcţie de aceste decizii”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Sălaj. Cei nemulţumiţi pot depune contestaţii în cursul acestei zile, inclusiv mâine, urmând ca vineri acestea să fie soluţionate, iar rezultatele finale afişate în aceeaşi zi. Suplinitorii calificaţi admişi vor deveni titulari pe post începând cu data de 1 septembrie 2011″, a adăugat sursa citată. În conformitate cu prevederile Legii Educaţiei nr.1/ 2011, acesta este ultimul an în care se mai organizează concursul de titularizare. AGERPRES