Toamna și debutul noului an școlar au venit cu o serie de ateliere pe placul elevilor de toate vârstele din grupul țintă al proiectului „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj“.

Astfel, preșcolarii de la școlile partenere au participat la atelierele „Igiena noastră zilnică“ și „Activități nonformale – Morișca de vânt“.

Colegii mai mari au îmbinat utilul cu plăcutul în cadrul atelierelor „Ziua bună începe cu un zâmbet frumos“, „Eu cum pot să ajut“ sau „Educație pentru toți copiii – Școala tuturor“. Nu au lipsit atelierele „Biblioteca Vie“ și „Teatru Forum“.

Toate atelierele au fost organizate cu respectarea măsurilor de distanțare fizică și protecție impuse de situația epidemiologică din această toamnă.

Proiectul „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj POCU/74/6/18/104980 – Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Uman 2014-2020“ are o durată de implementare de trei ani și se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Obiectivul general al proiectului este promovarea accesului egal la învățământ, pentru reducerea și prevenirea părăsirii timpurii a mediului educațional, promovarea accesului egal la învățământul preșcolar și școlar și reducerea segregării între copii în județul Dolj.

Din grupul țintă fac parte 1100 de persoane, dintre care 800 de copii de diferite vârste și 30 de părinți sau tutori, restul fiind cadre didactice și manageri ai unităților de învățământ partenere.