Toate cataloagele unei scoli din judetul Neamt au fost distruse

cataloage.jpgToate cataloagele Scolii “Vasile Conta” din Targu Neamt au fost arse, distruse sau furate in noaptea de duminica spre luni. Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean, este vorba de 27 de cataloage apartinand claselor 1 – 10.

In urma anchetei, s-a constatat ca in scoala a patruns un individ cu fata acoperita cu o cagula. Pentru ca unitatea scolara era dotata cu sisteme de supraveghere video, nimeni nu l-a vazut pe individul care a patruns in cladire.

Acesta si-a dat masca jos cand a iesit din scoala fara sa stie ca unitatea are si sistem de supraveghere video in exterior. Conducerea Inspectoratului Scolar a dat asigurari ca incheierea anului scolar pentru elevii de la “Vasile Conta” nu va fi perturbata de acest incident.

“Situatia scolara va fi refacuta potrivit carnetelor de note, fiselor de evaluare si tuturor actelor detinute de diriginti, profesori si elevi. Asadar, ii asiguram pe toti elevii, mai cu seama pe cei de clasele a VII-a si a VIII-a care se pregatesc de admiterea computerizata, ca finalul de an scolar va avea loc fara nicio sincopa”, a declarat, inspectorul scolar general al judetului Neamt, prof. Luminita Varlan.

Conducerea Inspectoratului Scolar a demarat o ancheta administrativa in acest caz. De asemenea, politia orasului Targu Neamt desfasoara cercetari, analizand inclusiv imaginile surprinse de camerele de supraveghere pentru a-l depista pe autor.