Toate liceele teoretice din judeţul Olt şi-au realizat numărul de clase programat după ce a avut loc prima etapă a repartizării computerizate, însă, potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Felicia Man, liceele şi colegiile tehnologice sunt în pericol de a nu realiza numărul de clase anunţat.

Felicia Man a declarat marţi că sunt şi 12 elevi care s-au înscris pentru a fi repartizaţi în prima etapă dar nu au rămas nerepartizaţi din cauză că nu au bifat suficient de multe opţiuni. „Nu vor rămâne nerepartizaţi elevii care vor să fie înscrişi la licee pentru că sunt mai multe locuri libere decât absolvenţi de gimnaziu în acest an. Liceele tehnologice au probleme în a realiza numărul de clase pe care şi-au propus să îl realizeze. La liceele teoretice s-au realizat toate clasele”, a indicat inspectorul şcolar general al ISJ Olt.

Ultima medie de admitere la liceu a fost 3,52 şi elevul cu această medie a fost admis la Colegiul Tehnic „Nicolae Bălcescu” din Balş, la clasa de estetică şi igienă a corpului omenesc. Cele mai mari medii de admitere au fost la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, la o clasă de matematică-informatică cu predare în limbile română şi engleză, unde ultima medie a fost 9,66.

În judeţ sunt 33 de licee care au avut un număr total de 4.326 locuri, în timp ce numărul absolvenţilor de gimnaziu din acest an a fost de 4.023 elevi, dintre care peste 500 au optat pentru licee din alte judeţe. AGERPRES.