Toate scolile cu sectii de votare vor fi dezinfectate dupa incheierea scrutinului

carcalete petru.jpgInspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, Petru Carcalete, a declarat, marti, ca, dupa incheierea scrutinului electoral, toate scolile in care au functionat centre de votare vor fi dezinfectate pentru a nu exista niciun pericol de contaminare a elevilor cu virusul gripei noi.

Referindu-se la unitatile de invatamant inchise temporar din cauza cazurilor de gripa noua, Carcalete a spus ca acestea sunt mai sigure decat celelalte, astfel incat pot fi organizate acolo sectii de votare.

”Scoala dezinfectata poate fi pusa la dispozitia oricui la opt ore dupa dezinfectare”, a spus Carcalete, referindu-se la scoala generala nr.1 Suceava, inchisa in prezent, dupa ce sase elevi si doi profesori au fost confirmati cu gripa noua. Totodata, Petru Carcalete a spus ca, la solicitarea ISU Suceava, conducerea ISJ a stabilit un plan de asigurare a continuitatii in scoli, in cazul pandemiei cu virusul AH1N1, care a fost transmis, marti, in fiecare unitate de invatamant.


Fiecare unitate scolara, in functie de particularitatile specifice de organizare si functionare, trebuie sa aiba in vedere anumite aspecte, ca stabilirea activitatilor de baza necesare, care nu pot fi intrerupte in scoli, a activitatilor critice a caror functionare este obligatorie si necesita masuri speciale de siguranta, precum si a activitatilor ce pot fi intrerupte pentru o anumita durata de timp. De asemenea, acestea trebuie sa defineasca functiile-cheie care sa existe permanent in scoala, cele care pot fi suspendate partial sau total pentru o anumita perioada de timp si sa stabileasca o lista cu persoanele-cheie si cu inlocuitorii acestora. Vor fi pregatite ca rezerve si cadrele didactice pensionare, care vor fi trecute pe o lista, urmand a fi rechemate pentru asigurarea unor functii importante sau a unor activitati de baza. In perioada respectiva sunt interzise deplasarile persoanelor-cheie si personalului de baza din scoli.AGERPRES