poarta-lacat.bmp

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Daniel Botezau, a solicitat, luni, închiderea tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Botoşani, cu excepţia celor din municipiile Botoşani şi Dorohoi.

Măsura urmează să fie aplicată până miercuri, 8 februarie, inclusiv, ‘având în vedere numeroasele semnale din teritoriu şi previziunile meteorologice care indică înrăutăţirea constantă a vremii’.

‘Elevilor care totuşi au venit azi dimineaţă (n.r.- luni) la şcoală li se va întocmi un program redus, iar elevii din schimbul de după-amiază vor fi anunţaţi să rămână acasă. Elevilor navetişti care învaţă la şcoli din municipiile Botoşani şi Dorohoi li se vor motiva absenţele pentru eventualele întârzieri la prima oră şi, după caz, celor care învaţă în schimbul de după amiază li se va permite să plece mai devreme’, a afirmat Botezatu.

Recuperarea orelor se va face pe parcursul semestrului, cu modificarea planificărilor calendaristice, precum şi în perioada de după trecerea la ora de vară, prin suplimentarea programului zilnic al elevilor cu câte o oră, la fiecare dintre disciplinele studiate. Prin suspendarea cursurilor, sunt afectate de suspendarea cursurilor 624 de unităţi de învăţământ (grădiniţe, şcoli, licee), cu un număr de 47.080 de elevi şi preşcolari. În municipiile Botoşani şi Dorohoi vor continua să funcţioneze 67 de unităţi de învăţământ, cu un număr de 27.530 de elevi. AGERPRES