profesori_invatand.jpgInspectorul general adjunct al IŞJ Gorj, Ion Işfan, a declarat, miercuri, că în urma organizării ultimei şedinte publice de repartizare a posturilor în învăţământ, mişcarea de cadre a luat sfârşit, posturile de profesori fiind ocupate în totalitate.

Potrivit sursei citate, prioritari au fost profesorii care au participat la examenul din luna iulie şi au obţinut note peste 5, dar nu au reuşit să ocupe un loc la şedinţele publice anterioare.

Aceştia au fost urmaţi de profesorii care au obţinut note peste 5 fie în examenul din 2009, fie în cel din 2008. Ultimii pe listă au fost cei care au susţinut din nou examenul în data de 6 august în speranţa că, de data aceasta, vor obţine o notă mai mare de 5.


„Toate posturile au fost ocupate în urma şedinţelor publice, în prezent, toate unităţile de învăţământ având personal didactic calificat. Mai erau vacante 150 de posturi, majoritatea incomplete şi, după repartizare, s-a stabilit că 60 de profesori vor preda din aceasta toamnă, adică au fost ocupate 60 de catedre. Din punctul nostru de vedere totul s-a făcut conform programului, toate şcolile au fost încadrate cu cadre calificate. Cel puţin aşa este oficial. Dacă există şi directori care au păstrat posturi, este treaba lor. De acum încolo, dacă vor mai apărea posturi libere, totul se va face conform metodologiei”, a precizat Ion Işfan.

Inspectorul general adjunct al IŞJ Gorj a mai spus că, în Gorj, pentru acest an, au fost titularizabile 47 de posturi, dintre care doar 33 au fost ocupate. La nivelul judeţului, au fost introduse în aplicare pentru ocupare 762 de posturi în învăţământ, dintre care 282 fuseseră ocupate în etapele anterioare. AGERPRES