Elevii de la toate şcolile din municipiul Tulcea au început, de pe 15 februarie, să participe fizic la cursuri, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a scăzut sub 1 caz la mia de locuitori.

Astfel, toate unităţile de învăţământ din municipiul Tulcea, dar şi liceul teoretic din Sulina şi alte patru şcoli din comunele IC Brătianu, Mahmudia, Somova şi Parcheş au trecut din scenariul galben în cel verde care le permite elevilor să participe fizic la cursuri.

În scenariul galben mai funcţionează doar şcolile din Chilia Veche şi Grindu. În scenariul roşu mai funcţionează unităţile din satele Horia şi Lăstuni.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, incidenţa cazurilor de Covid-19 în ultimele două săptămâni este luni de 0,55 cazuri la mia de locuitori în judeţ şi de 0,82 cazuri la mia de locuitori, în municipiul Tulcea.

De asemenea, 32 de localităţi din judeţ au o rată de zero cazuri la mia de locuitori.

Cea mai ridicată rată, de 9,54 cazuri la mia de locuitori, se înregistrează în satul Horia. Alte două localităţi, Lăstuni şi Crişan, înregistrează o incidenţă mai mare de 7 cazuri la mia de locuitori. AGERPRES