Toţi elevii din municipiul Arad se vor întoarce la cursuri în şcoli, începând de luni, după ce, vineri, rata incidenţei cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut sub 1 la mie, a anunţat Prefectura Arad.

„Ca urmare a scăderii, în municipiul Arad, a incidenţei cazurilor COVID-19 la 1.000 de locuitori sub pragul 1, începând de luni, 17 mai, toţi elevii vor participa la cursuri în sălile de clasă şi nu în sistem online”, a transmis Prefectura.

De asemenea, conform sursei citate, în urma expirării termenului de 14 zile în care municipiul Arad s-a aflat în situaţia aplicării măsurilor de restricţie aferente intervalului 1,5 – 3 la mie, începând de sâmbătă, 15 mai, gradul maxim de ocupare, la interior, al restaurantelor, sălilor de spectacol şi al sălilor de jocuri de noroc va creşte la 50%.

„Ţinând cont de declaraţiile apărute în spaţiul public, după apariţia în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern care va conţine măsurile de relaxare anunţate, dacă va fi nevoie, CJSU Arad se va întruni pentru adaptarea situaţiei la nivelul judeţului în funcţie de noile prevederi”, a mai transmis Prefectura. AGERPRES