Toyota, lider în calitatea şi fiabilitatea autovehiculelor. O statistică certificată de TUV Germania pentru al treilea an consecutiv

toyota-prius.jpgToyota este brandul cel mai de succes din Raportul TUV 2013. În cea mai recentă ediţie a raportului publicat vineri de către TÜV – agenţia germană lider în inspecţie tehnică, nu mai puţin de 29 de modele Toyota au fost plasate în Top 50 cele mai fiabile maşini împărţite pe categorii de vechime diferite. 20 de modele Toyota au intrat pe poziţii din Top 10 şi Prius a fost numărul unu în categoria vehiculelor cu vârsta de patru-cinci ani.

În categoria vehiculelor cu o vechime de doi-trei ani, Toyota a dominat segmentul cu 4 modele aflate în top 10: Avensis, Prius, Yaris şi iQ. Toyota Prius a arătat cea mai mică rată de defect în categoria de patru până la cinci ani vechime, urmat îndeaproape de Auris şi Corolla, în poziţiile trei şi patru.

Pe categorii de vechime mai mari, modelele Verso şi RAV4, de asemenea, au obţinut rezultate foarte bune în acest an.

Toyota a fost lider şi în rapoartele TUV de anul trecut. Această excelentă performanţă reînnoită, oferă dovezi suplimentare ale fiabilitaţii ridicate şi a durabilităţii pe termen lung a vehiculelor Toyota.

Publicat pentru prima dată în urmă cu patru decenii, raportul anual făcut de către TUV a devenit un ghid util pentru clienţi, pentru că afişează rezultatele pe termen lung privind fiabilitatea şi calitatea generală a vehiculelor disponibile pe piaţă astăzi.

Majoritatea inspecţiilor tehnice obligatorii din Germania sunt efectuate prin intermediul diferitelor organisme ale organizaţiei TUV. Raportul TUV 2013 este făcut în urma analizei asupra a 8.100.000 de vehicule inspectate de către TUV între iulie 2011 şi iunie 2012.

În acelaşi timp Toyota si Lexus ocupă poziţii de top în cadrul studiului anual de fiabilitate Consumer Reports 2012, cu cel mai bun scor obţinut pentru modelul Prius C. La studiu au participat 800.000 de persoane şi au fost incluse 1,2 milioane de vehicule, fabricate între 2010 şi 2012. Din 27 de modele Toyota, 16 au obţinut scoruri impresionante. Este un succes pentru Toyota şi o dovadă a încrederii pe care clienţii o acordă acestui brand.