Noua lege a educatiei, care va sta la baza evolutiei natiunii romane, va trata in mod egal elevul si dascalul, a declarat, miercuri, presedintele Traian Basescu cu prilejul unei intalniri pe care a avut-o, la Moinesti, cu invatatori si profesori din judetul Bacau.

Seful statului a mentionat ca actualul sistem de educatie din Romania nu mai corespunde niciunui criteriu european, dar noua legislatie va readuce beneficiarul educatiei in centrul atentiei.

„Sistemul de educatie romanesc, din pacate, nu a mai pus beneficiarul, adica copilul, elevul, studentul in centrul atentiei ci profesorul. Pentru ca aici a fost cardasia dintre politicieni si sindicate. Pornind de la influenta pe care dascalii o au mereu s-au facut concesii din partea politicului si ultimul care a ramas sa fie tratat cu atentie a fost elevul. (…). Noua lege va genera un sistem de educatie flexibil care va avea in centru doi protagonisti – elevul si dascalul”, a declarat seful statului.


Acesta si-a exprimat convingerea ca singura solutie pentru a scoate din depreciere sistemul de educatie romanesc este reformarea acestuia, care va atrage dupa sine cresterea performantei dascalilor, o mai mare apropiere a scolii de comunitate si mai multa automonie. Traian Basescu si-a exprimat, de asemenea, convingerea ca dascalii, care au fost din toate vremurile promotorii reformarii Romaniei vor juca si de aceasta data acest rol si vor sustine reformarea sistemului de educatie. Intalnirea sefului statului a avut loc la Colegiu tehnic ”Grigore Cobalcescu” din Moinesti unde a fost intampinat de cativa zeci de localnici. In cursul diminetii presedintele a vizitat RAFO Onesti si Fabrica de avioane Aerostar din Bacau.