Şcoala Tehnică Transcom de la Sibiu – singura şcoală privată din România care le garantează locuri de muncă tuturor absolvenţilor, a anunţat sâmbătă cea de a treia promoţie de mecanici auto, conform unui comunicat.

Toţi absolvenţii clasei a VIII-a din ţară, care doresc să devină mecanici auto şi să aibă locuri de muncă după trei ani de şcoală, se pot înscrie la cursurile gratuite ale Şcolii Tehnice Transcom, parte a Holdingului Atlassib.

„Este o şansă foarte mare acordată tinerilor care vor să aibă garantat locul de muncă după ce termină şcoala. Spre deosebire de şcolile de stat, la Transcom elevii învaţă meserie în condiţii reale, nu în condiţii simulate. Toţi elevii noştri fac practică în societăţile Holdingului Atlassib, cei mai buni dintre ei având posibilitatea unică să înveţe meserie în străinătate, în cadrul firmei Atlassib, lider pe piaţa transportatorilor internaţionali de persoane din România”, a declarat Liliana Toma, directoarea Şcolii Tehnice Transcom. Aceasta a arătat că în acest an au absolvit cu succes 14 viitori mecanici auto, din care, cel mai bun, Georg Constantin Krafft – un copil din satul Apoş (judeţul Sibiu) – a fost premiat pentru talentul şi seriozitatea sa, fiind singurul din promoţia sa care a avut şansa să facă practică în atelierele din Spania ale firmei Atlassib.

Din 2009, de la prima promoţie şi până în prezent, Transcom a reuşit să formeze cu succes trei promoţii de mecanici auto, însemând 73 de buni meseriaşi în acest domeniu, care au fost angajaţi la firme importante (ATLASSIB, Transmixt, Transcom, Star Motors, Comtram, etc). Toţi cei care aleg să înveţe meseria de mecanic auto la Transcom au cinci mari avantaje faţă de oricare altă şcoală privată sau de stat din România: elevii învaţă gratis, au asigurată zilnic, o masă caldă gratuită, cei din alte judeţe, provenind din familii nevoiaşe beneficiază de burse sociale reprezentând cazarea gratuită, toţi elevii şcolii sunt transportaţi zilnic gratis de acasă la şcoală şi înapoi şi cel mai important, toţi absolvenţii au asigurate locuri de muncă.

„Suntem singura şcoală privată de profil din Ardeal care oferă învăţământ gratuit şi singura din ţară care asigurăm locuri de muncă la absolvire pentru toţi elevii, ceea ce face ca tot mai mulţi tineri să îşi dorească să ajungă aici, atât din judeţul Sibiu, cât şi din ţară, mai exact, din Moldova (Iaşi, Botoşani, Suceava). Diplomele emise de noi sunt la fel ca cele din învăţământul de stat, fiind recunoscute de Ministerul Educaţiei şi de cel al Muncii”, a precizat Christina Ciobanu, directoarea Fundaţiei Atlassib, care finanţează Şcoala Tehnică Transcom.

Înfiinţată în urmă cu patru ani de zile, şcoala particulară de mecanici auto, Transcom de la Sibiu asigură cele mai bune condiţii de învăţământ, practică şi cazare pentru elevii săi. Datele oficiale ale Ministerului Educaţiei arată că, la Şcoala Tehnică Transcom, procentul de absolvire este de 87 %, mai mare faţă de media din şcolile de stat din judeţul Sibiu şi mult mai important, 100 % din absolvenţi promovează examenul final, unde sunt examinaţi de comisii independente, la fel ca toţi alţi absolvenţi din şcolile de stat. Din 2009 până acum, nici un absolvent Transcom nu a absentat la examenul de obţinere a diplomei şi nici nu a fost exclus din examen. AGERPRES