transylvania_college.jpg„Transylvania College” din Cluj-Napoca este prima şcoală din România şi din Sud-Estul Europei care a fost inclusă în reţeaua „Round Square” a şcolilor de elită ale lumii.

Potrivit unui comunicat al „Transylvania College/The Cambridge International School in Cluj”, transmis, luni, unitatea de învăţământ a fost acceptată, la sfârşitul lunii ianuarie, în organizaţia internaţională „Round Square Schools”, din care mai fac parte doar 80 de alte şcoli din lume.

„Dintre acestea, doar 20 de şcoli sunt în Europa, precum ‘Ermitage Paris’ din Franţa, ‘Beau Soleil’ din Elveţia, ‘Schule Schloss Salem’ din Germania – considerată una dintre şcolile de top din Europa – şi renumitul ‘Gordonstoun’ din Scoţia, care l-a avut ca elev pe Prinţul Charles al Marii Britanii. ‘Transylvania College’ este prima şi singura şcoală membră Round Square din Sud-Estul Europei. Anunţul că ‘Transylvania College’ a fost acceptată ca şi membră a ‘Round Square’ a fost făcut cu ocazia întrunirii Consiliului European Regional, care a avut loc între 25 şi 27 ianuarie, în Marrakesh, Maroc”, se spune în comunicat.

Reprezentanţi ai Consiliului de Administraţie al „Round Square Schools” au efectuat mai multe vizite la „Transylvania College” în 2012, iar cea mai recentă a fost în ianuarie 2013, în scopul unei evaluări finale a performanţelor.

Obţinerea statutului de membru al „Round Square Schools” aduce numeroase oportunităţi pentru elevii şcolii, precum posibilitatea de a participa la schimburi de experienţă cu şcoli membre şi de a studia în aceste unităţi un semestru sau un an, printr-un program de reciprocitate. De asemenea, elevii vor putea participa la programe de responsabilitate socială şi implicare în comunitate. Şi profesorii se vor bucura de oportunităţi de dezvoltare profesională prin participarea la conferinţele organizate de „Round Square” în şcolile membre. Ei vor avea şi posibilitatea să predea, pe perioade determinate, în unităţi de învăţământ ale reţelei. AGERPRES