transylvania_college.jpgTransylvania College – singura şcoală din afara Capitalei României acreditată Cambridge şi recunoscută de către Departamentul pentru Educaţie din Marea Britanie – are disponibile, din luna septembrie a acestui an, 26 de locuri în sistemul şcoală cu internat/boarding, pentru elevi cu vârste între 13 şi 18 ani.

Sistemul reprezintă o extensie a dotărilor şi serviciilor cu care elevii sunt obişnuiţi în campusul Transylvania College şi a fost creat cu scopul de a completa experienţa din şcoală a copiilor şi de a extinde oferta educaţională şi în afara orelor de curs.

„Elevii înscrişi la şcoala cu internat vor beneficia de suport educaţional şi de un mediu sigur, locuind împreună cu profesori coordonatori, care vor păstra o legătură strânsă cu fiecare familie. Elevii vor locui în camere spaţioase cu zone special amenajate pentru studiu, vor avea acces la sala de fitness din incintă, la bucătăria complet utilată, la zona de recreere în aer liber. În oferta pentru boarding sunt incluse serviciile de masă, curăţenie şi transport”, a explicat Anca Rusu, director de comunicare la Transylvania College, într-un comunicat transmis luni.

La Transylvania College predarea se face exclusiv în limba engleză, conform curriculum-ului oferit şi coordonat de Universitatea Cambridge. Diplomele Cambridge A-Levels pe care elevii le obţin la absolvire sunt echivalente ale bacalaureatului şi sunt recunoscute pentru admitere la universităţi din peste 150 de ţări, inclusiv în România. Elevii înscrişi până în prezent şcoală cu internat de la Transylvania College provin din Bucureşti, Oradea, Alba-Iulia, Bistriţa, Aiud, dar şi din străinătate – Israel, Coreea, Marea Britanie şi Iordania. AGERPRES