Inspectoratul Scolar Harghita a propus spre finantare Ministerului Educatiei constructia altor trei campusuri scolare, alaturi de cele patru aflate deja in lucru.
Seful Inspectoratului Scolar Harghita, Bondor Istvan, a declarat ca se doreste construirea de campusuri scolare si in orasul Vlahita, precum si in localitatile Danesti si Corbu. Lista cu noile propuneri a fost inaintata la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si se asteapta decizia finala de finantare.

Anul trecut, in Harghita, s-au alocat fonduri pentru realizarea a patru campusuri scolare, la Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Toplita si Gheorgheni. Chiar daca sumele care au ajuns in judet au fost semnificative, unitatile scolare respective nu au fost pregatite sa cheltuie toti banii, numai 56 la suta dintre fonduri fiind utilizate.

Potrivit sursei citate, doar liceele din Odorheiu Secuiesc si Gheorgheni au reusit sa utilizeze in intregime fondurile alocate, cele din Toplita si Miercurea Ciuc fiind nevoite sa returneze aproape 3 milioane lei. „Regretam ca s-a intamplat asa ceva, pentru ca banii se aflau in conturile scolilor si au fost nevoite sa-i dea inapoi”, a spus inspectorul-sef Bondor Istvan, care sustine ca banii nu au fost cheltuiti pentru ca au ajuns tarziu in judet.

Autoritatile scolare harghitene au tinut sa precizeze ca pana la inceperea anului scolar viitor va fi finalizat campusul de la Odorheiu Secuiesc iar cel de Gheorgheni va fi gata pana in luna decembrie.